Sponsorlu Bağlantılar..

17 Temmuz 2013 Çarşamba

2013 Model Peugeot RCZ R Fiyatı Özellikleri Resimleri

2013 Model Peugeot RCZ R Fiyatı Özellikleri Resimleri



270 beygir gücü ile geliyor.
Ünlü Fransız oto üreticisi Peugeot, RCZ R aracının üretim versiyonunu resmen tanıttı.


Önizleme amacıyla geçtiğimiz sene 2012 Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenen konsept aracından sonra Peugeot artık seri üretim modeli için hazır olduğunu duyurmuş oldu. 1.6 litrelik THP motordan güç alarak 270 beygir ve 330 Nm tork üreten aracın 0’dan saatte 100 kilometre hıza çıkması 6 saniyeden daha kısa sürüyor. Elektronik olarak kısıtlanmış en yüksek hız ise kayıtlara 249 km/s olarak geçiyor.



Bu araçtan önce en iyi model olarak bilinen200 beygirlik RCZ THP ile kıyaslandığında aracın R versiyonu 17 kilogram daha hafif. Toplam 1,280 kilogram ağırlığında olan RCZ R’un yakıt tüketimi için Peugeot’un yaptığı ölçüm ve açıklama, 100 kilometrede 6.3 litre yakıt tüketildiğini işaret ediyor. Peugeot RCZ R’ın karbondioksit emisyonu ise kilometrede 145 gram olarak ölçülüyor.



10 milimetre alçalan ve 19 inçlik alaşım jantlar üzerine oturan araç, bastırma kuvvetinden tam verim elde edebilmek adına arka ucunda kocaman bir sabit spoylere ev sahipliği yapıyor. Ayrıca özel arka difüzör ve alüminyum merkeze giydirilmiş 380 milimetrelik fren diskleri de dikkatlerden kaçmayacak kadar ilgi çekici. Torsen diferansiyel kullanan RCZ R, sürücü ve yolcularına daha iyi bir dinleti yapabilmek adına kaliteli bir motor ses sistemini içerisinde barındırıyor.


Nappa/Alcantara ile kaplanmış kova koltuklara kavuşan iç kabinde daha küçük bir direksiyon ve alüminyum topuzlu manivela kolu bizleri bekliyor. Dış boya seçenekleri arasında ise Nera Siyahı, Fas Kırmızısı, Opal Beyazı ve Merkür Grisi bulunuyor.


Peugeot RCZ R, 2014 senesinin ilk günlerinde satışa sunulurken aracın bu Eylül’de 2013 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenmesi bekleniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sponsorlu Bağlantılar..