Sponsorlu Bağlantılar..

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Android Telefonların Model Kilidi Açma, Nasıl Açılır?

Android Telefonların Model Kilidi Açma, Nasıl Açılır?

Telefon ekran kilidini unuttuysanız yapmanız gerekenleri kısaca anlatalım. Öncelikle sizden gmail adresi isteyene kadar yanlışta olsa denemeye devam edin. 5 yanlış denemenin sonunda sizden Google Play Store'a giriş yaptığınız GMAİL hesabınızı ve şifresini isteyecektir.

Eğer Google Play store'a bağlandığınız gmail hesabınızı ve şifrenizi biliyorsanız sorun ortadan kalkar. Eğer bilmiyorsanız bundan sonrasını çok dikkatli okuyun çünkü cep telefonunuzu formatlayacağız.

Samsung cep telefonu olanlar için anlatmaya başlayalım.

Telefonunuzun şarjının %50'nin üzerinde olduğundan emin olun.
Telefonunuzun şarj kablosunu yada USB kablosunu çıkarın.
Telefonunuz açık ise kapatın.
Telefonunuz kapalıyken üç tuşa aynı anda basacaksınız. Bu tuşlar telefonun ön yüzeyindeki HOME tuşu (1), telefonu açıp kapattığınız sağ yanda bulunan ON/OFF tuşu (2), telefonun sesini açtığınız  UP tuşu (3)

1, 2 ve 3 numaralı tuşları aynı anda basın. Yaklaşık 10 saniye sonra ekranda SAMSUNG yazısı belirecek. Samsung yazısı görünür görünmez 2 numaralı tuştan (yani telefonu açıp kapattığınız tuş) elinizi çekin sadece 1 ve 3 numaralı tuşlara basılı tutmaya devam edin.
1 ve 3 numaralı tuşlara basılı tutarken ekranda android resmi belirecek. Şimdi elinizi tüm tuşlardan çekin. Android resmi ekrandayken 1 numara ile gösterdiğimiz Home tuşunun solundaki SEÇENEKLER tuşuna bir kez dokunun ve bekleyin.
Ekranda görüntü gidecek ve yazılar gelecek. Şimdi dikkat.
Bu ekranda dokunmatik çalışmayacağından, açılan menüde ses açma kapama tuşları yardımı ile ‘wipe data/ factory reset’ seçeneğinin üstüne gelerek ve home (orta tuş) tuşuna basarak onaylayın.
İkinci aşamada tekrar ses açma kapama tuşları yardımıyla ‘yes/ delete all user data’ seçeneğine gelerek tekrar home(orta tuş) tuşu ile onaylayın.
Bu işlem telefonunuzu formatlayacaktır, artık ‘reboot system now’ seçeneği ile telefonunuzu yeniden başlatabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Sponsorlu Bağlantılar..